Hocamız; Harran Ünv. İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı ve Harran Ünv. Birecik Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak görev yaptı.
Hocamız; 1969 yılında Hatay’ın Hassa İlçesi Aktepe Beldesinde doğdu. 1988 yılında Hatay İmam- Hatip Lisesinden mezun oldu.
Devamında, 1993 yılnda Atatürk Ünv. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl altı ay öğretmenlik Yaptıktan sonra 1994 yılında da Harran Ünv. İlahiyat Fakültesinde Din Sosyolojisi Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Bu alanda Yüksek Lisansını Harran Üniversitesinde, Doktorasını 2003 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde tamamladı.
2008 yılında Yardımcı Doçent, 2012 yılında da Doçent oldu.
Hocamızın uzmanlık alanı, Din Sosyolojisi, Toplumsal ve Kültürel Değişme ve Din-Toplum İlişkileridir.
Hocamızın, alanı ile ilgili bir çok kitap ve makaleleri vardır. Ayrıca, özelde Ülkemizin genelde de İslam Coğrafyasının toplumsal sorunları ile ilgili konferansları ve köşe yazıları bulunmaktadır.

Adres: Harran Üniversitesi,
Birecik Meslek Yüksekokulu
Karşıyaka Mah.
Prof.Dr. İbrahim Halil MUTLU Cad.
Birecik / Şanlıurfa
Tlf: (0 414) 318 30 00