Harran Üniversitesi Birecik MYO ile Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında imzalanan Ortak Etkinlik Protokolü çerçevesinde, Birecik AİHL Yurdu Konferans Salonunda Şanlıurfalı Kaligrafi Sanatçısı Mustafa DÖRTBUDAK tarafından “KALİGRAFİ VE GENÇLİĞİN SANATA BAKIŞI” başlıklı konferans düzenlendi.
        Konferans öncesi Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK yaptığı konuşmada, gençlerin geleceğimizdeki önemi üzerinde durdu.  Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü İ.Halil AKAR, bu tür etkinliklerin öğrenciler için hem sosyal hem de eğitsel olduğunu söyleyerek, Meslek Yüksekokul Müdürümüze ve  Kaligrafi Sanatçısı Mustafa DÖRTBUDAK'a teşekkürlerini iletti.
        "KALİGRAFİ VE GENÇLİĞİN SANATA BAKIŞI" adlı konferans; konuşma, sinevizyon gösterimi, söyleşi şeklinde devam ederek, konferansın sonunda Mustafa DÖRTBUDAK canlı kaligrafi performansı sergiledi. Konferans katılımcılarının isteği üzerine, bazı katılımcıların ad ve soyadları kaligrafi sanatıyla yazılarak kendilerine takdim edildi. Akademik çevrenin de ilgi odağı olan programın sonunda, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK ve Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İ.Halil AKAR,  Şanlıurfalı Kaligrafi sanatçısı Mustafa DÖRTBUDAK'a plaket vererek teşekkür ettiler.