Harran Üniversitesi Birecik MYO ile Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında imzalanan Ortak Etkinlik Protokolü çerçevesinde, Birecik AİHL Yurdu Konferans Salonunda Em.Öğr.Gör. ve MEDAR Yön.Kur.Bşk. M.Veysi DÖRTBUDAK tarafından “Aramızdan Biri; Hz. Mevlana” başlıklı konferans düzenlendi.
    Programın giriş konuşmasını yapan Birecik AİHL Müdürü İ.Halil AKAR, konuşma yapmak için daveti kabul eden sayın M.Veysi DÖRTBUDAK'a teşekkürlerini iletti. Konuşmacı M.Veysi DÖRTBUDAK Hz.Mevlana'nın hoşgörü konusunda yapısını anlatarak sunuma başladı.
-Hz. Mevlana, insanlara son derece hoşgörülüydü.
-Hz. Mevlana, insanları dinin dışına itmek yerine, sempatik bir yaklaşımla dinin merkezine çekerdi.
-'Biz pergel gibiyiz. Bir ayağımız ayet, hadis, icma-i ümmet ve kıyas-ı fukaha üzerine kurulmuş olan din kaidelerinde sağlamca durur, diğer ayağımızla yetmiş iki buçuk milleti dolaşırız.(Hz.Mevlana)" konu  başlıklarıyla devam eden sunumda Hz.Mevlana'nın hayatından kesitler anlatan M.Veysi DÖRTBUDAK, katılımcıları duygulandıran bir sunum yaptı.
    Sunum sonunda Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, davetimizi kabul edip konuşmacı olarak konferansa katılan Em.Öğr.Gör. ve MEDAR Yön.Kur.Bşk M.Veysi DÖRTBUDAK'a plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.