Harran Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet ASOĞLU , Edessa TV’de Yüksekokulumuz Akademisyeni Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ’nin yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği “Siyah-Beyaz” programının konuğu oldu.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nın akademik kadrosunun güçlülüğüne vurgu yapan Doç. Dr. Mehmet ASOĞLU, klinik imkanları ve çalışmalarından bahsetti.
Dr. ASOĞLU, Psikiyatri bölümü hastalıklarının tedavi süreçlerini nasıl yürüttüklerini ve hastaların sağlıklarına yüksek oranda kavuştuklarını belirtti.
Pandemi döneminde hastalardaki tedavi süreçlerini dile getiren Dr. Mehmet ASOĞLU, Şanlıurfa’daki hasta profillerinden bahsetti.
Psikiyatri ilaçlarının hastalar üzerindeki etkileri üzerine açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Mehmet ASOĞLU, hamilelik durumu bulunan hastalardaki tedavilerde ilaç kullanımını sağlarken bebek sağlığını da önemseyerek doz ayarının yapıldığını ifade etti.
Psikolog ve Psikiyatri arasındaki farka değinen Doç. Dr. Mehmet ASOĞLU, Psikolog’un Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunlarına verilen bir unvan olduğunu, Psikiyatri’nin ise Tıp Fakültesini bitirerek Ruh Sağlığı ve Hastalıkları anabilim dalında ihtisas yapan doktorlara verildiğini açıkladı.
Psikolojik hastalıkların coğrafyaya göre değişebildiğini de vurgulayan Dr. ASOĞLU, batı ve doğu toplumundaki hastalık etkilerinin farklılaşabileceğine değindi.
Programa konuk olmasından dolayı Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet ASOĞLU’na teşekkürlerini ve plaketini sunan öğretim üyemiz Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ, farklı konu ve konuklarla “Siyah-Beyaz” programının devam edeceğini belirtti.