Harran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası kongreye farklı ülkelerden 150 akademisyen katıldı. İlk defa sunum yapan genç akademisyenlerin de katıldığı ve bilimsel bir şölene dönüşerek iki gün süren kongrede akademisyenler tarafından birçok yeni araştırmanın sunumu gerçekleştirildi.
Kongre sonunda, kapanış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ, “Kongre Onur Kurulu üyeleri Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEMİR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet HANÇER ve İ.İ.B.F Dekanı Prof. Dr. Abdullah ÇELİK’e, düzenleme Kurulu üyelerine ayrıca kongreye büyük emek ve destek verip özveri ile çalışan Birecik MYO Müdürü ve aynı zamanda Düzenleme Kurulu Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK’a ve kongreye sponsor olan Akademik Birlik Derneği’ne teşekkür ederim” dedi.