Şanlıurfa Milletvekili Sn. Dr. A. Eşref FAKIBABA’ nın girişimleri ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınavlarının Birecik İlçesinde de yapılması gündeme getirildi.
     Harran Üniversitesi Birecik MYO tarafından Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınavlarının Birecik İlçesinde de yapılması gerektiği yönündeki taleplerini değerlendiren Şanlıurfa Milletvekili Sn. Dr. A. Eşref FAKIBABA, konuyla ilgili bilgi notu içeren dilekçesini Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne sundu.
     Konuyla ilgili açıklama yapan Harran Üniversitesi Birecik MYO Müdürü Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınavlarının Birecik İlçesinde de yapılmasının gerekçeleri hakkında şunları söyledi:
     “Birecik, Şanlıurfa’ya 90km, Suruç’a 40 km, Halfeti’ye 40 Km, Karkamış’a 26 km mesafededir. Birecik’te, Suruç’ta ve Halfeti’de AÖF sınavları yapılmamaktadır. AÖF sınavlarının belirtilen tüm ilçelerin merkezi konumunda bulunan Birecik İlçesinde yapılması beraberinde şu kolaylıkları sağlayacaktır;
     Birecik, Halfeti, Suruç, Karkamış ve köylerinde yaşayan ve sınava girmek isteyen adaylar bir gün önceden ( 90-130-km uzak mesafeye) giderek iki günlük otel v.b. barınma, yeme-içme gibi problemler ile karşı karşıya kalmayacaklardır.
     Büyük şehirlerde sınava girecek olan adaylar, sınava girecekleri okullarını bulmalarında çok zorluk yaşadıkları bilinen gerçektir ve stresli bir durumdur. Oysa Birecik’te okullar birbirlerine çok yakın ve kolay bulunacağından adaylar, sınava zamanında yetişip –yetişememe gibi bir kaygı yaşamayacaktır.
     Birecik ilçesinin merkezi konumu adaylara hem zaman tasarrufu, hem kolaylık, hem de ekonomik kazanç sağlayacaktır.
     Sınav için ulaşım kolaylığı aynı zamanda AÖF öğrenci sayısında da artış sağlayarak uzaktan eğitim – öğretim oranının artışına olumlu katkı verecektir.”
     Birecik MYO Müdürü Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, Harran Üniversitesi Rektörlüğünün de bu konudaki desteklerini hatırlatarak, bu konudaki taleplerini ilettikleri Şanlıurfa Milletvekili Sn. Dr. A. Eşref FAKIBABA’ya kendilerini destekledikleri ve en kısa sürede gerekli girişimlerde bulundukları için teşekkürlerini arz ettiğini dile getirdi.