15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Öğr. Gör. Serkan KORKMAZ tarafından Zoom programı aracılığıyla gerçekleştirilen etkinliğe Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, akademik ve idari personelimiz ile birlikte öğrencilerimiz katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren okul müdürümüz Sn. Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, 15 Temmuz darbesinde şehit olanları rahmetle, gazi olanları minnetle yad ettiklerini ifade ederek "Biz eğitim ordusuyuz. Elimizde kalemle dilimizde kelamla yarınlarımızın gençlerini iyi yetiştirip memleketini tanıyıp bilen, milli ve manevi duygularla gayret gösteren bir nesil oluşturabiliriz" diyerek, ülkemizde yaşanan olayların doğru anlaşılmasının önemine, milli birlik ve dayanışmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Programda 15 Temmuz darbe girişimini konu alan videolar ve slayt sunumlar paylaşılırken, Öğr. Gör. Serkan Korkmaz 15 Temmuz darbe günü yaşananları dile getirdi.

Kapanış konuşmasında okul müdürümüz Sn. Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, “3 noktaya dikkat çekmek istiyorum,
1. 15 Temmuz'da Türkiye olarak kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Müttefik görünen ülkelerin sessiz kaldıklarına tanık olduk. Bizim bizden başka dostumuz yok. Tüm dünyayla işbirliği yapabiliriz ancak kimseye sırtımızı dönmeyeceğiz.
2. Sosyal medyanın doğru kullanıldığı zaman ne kadar etkili olabildiğince gördük. Gençlerimizi iletişim kanallarını doğru kullanma noktasına yetiştirmeliyiz.
3. 15 Temmuz'da verilen selalar insanımızı biraraya getiren millî ve manevi özümüzü açığa çıkaran kıvılcım olmuştur. Özümüzü canlı tutan ateşi söndürmemeliyiz" diyerek, katılımcılara ve Öğr. Gör. Serkan KORKMAZ şahsında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifa dileyerek son buldu.