“Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – LEADER Yaklaşımı”, kırsal kalkınmayı hedeflerken süreci o bölgenin paydaşlarıyla yönettiği için etkili ve yenilikçi bir yaklaşım olarak 22.08.2019 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı toplantısında tanıtıldı. LEADER Programı ile 2023 yılına kadar, Yerel Eylem Gruplarına, yaklaşık 22 milyon € destek verilmesi hedeflenmektedir. Böylece, kırsalın ihtiyaçlarını kırsaldakiler belirleyecek ve bu ihtiyaçları karşılayacak projeler desteklenmiş olacaktır.
     İlçemizde bu stratejilerin uygulanması amacıyla Birecik YEG Derneği tarafından kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılarak ilçemizin kalkınması için uygun projeler üretilmektedir. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünün desteği ile Birecik ilçesinde kurulan Yerel Eylem Gruplarına (YEG) ait projeler bu noktada değerlendirmede en yüksek puanları elde etti.
     Birecik YEG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan KAYA, Müdürü Hüseyin Sirhan GÖKDOĞAN ve Uzman Personeli Ali Altunbaşak’ın Yüksekokulumuza yaptığı ziyarette LEADER yaklaşımı ile ilgili sunum yapıldı. Sunumdan sonra, Avrupa Hibe projelerinden ilçemizde uygulama alanı olan projeler, alanında uzman akademik personelimizin bu noktada verebileceği destek ve öğrenim gören öğrencilerimiz için projelerde oluşturulabilecek deneyim alanı konularında görüş alışverişinde bulunuldu.