2017-2018 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılının ilk haftası bölgenin büyümesi ve geliştirilmesi için Birecik MYO 'ya yeni bir okul binası ile açılması düşünülen 4 yıllık Fakülte ve Yüksekokula ait bina ve yapılara ilişkin taslak proje tanıtımı kapsamında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN, Birecik Kaymakamı Kadir PERÇİ, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir ÇOPUR, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin SERT, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Abdulhalim DÜNDAR, Genel Sekreter Yardımcısı Müslüm Açıker, Yapı İşleri Daire Başkanı Serkan ERTÜRK, Mülki idare amirleri ve bazı belediye encümen üyeleri Birecik Meslek Yüksekokulunun ev sahipliğinde bir araya geldiler . Toplantıda Birecik'e  yapılması planlanan Harran Üniversitesi Birecik Kampüsü projesi anlatıldı. Kampüste yapılması düşünülen Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokuluna ilişkin Birecik MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK tarafından MYO mevcut durumu anlatıldı. Genel Sekreter Yrd. Sn. Müslüm AÇIKER tarafından da projeye ilişkin sinevizyon gösterisi yapılarak misafirlere Birecik Kampüsü projesi ayrıntılarıyla anlatıldı.
 Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN yapmış olduğu konuşmada, Birecik 'e kazandırılacak olan yeni eğitim binalarının yer aldığı Birecik Kampüsü’nün gerek Birecik gerekse de bölgesel kalkınmada büyük bir ivme oluşturacağını, özellikle uzun vadede beraberinde getireceği kazanımlara ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu projenin hayata geçirildikten sonra çevre il ve ilçeleri de kapsayan bir eğitim merkezi haline gelebileceğini vurguladı. Ayrıca Sn. TAŞALTIN ''Bu projeye imza atacaklar yıllar sonra ilçeye iyilikleri ile anılacaklardır.'' diye ekledi.
            Toplantının ardından kısa bir açıklama yapan Kaymakam PERÇİ, "İlçemize yapılması planlanan yeni Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu projelerini incelemek üzere bir araya geldiğimiz Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN 'e nazik davetleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın PERÇİ '' Birecik için çalışıyoruz" dedi.
             Toplantı, MYO tarafından verilen yemekle son buldu.