Birecik’in eğitim merkezi haline gelmesine büyük katkı sağlayacağı öngörülen ve Birecik için hayati önem taşıyan “Harran Üniversitesi Birecik Kampüsü Projesi”nin etüt çalışmaları Yüksekokulumuz tarafından daha önce yapılmıştı.
     Konuyla ilgili görüşmek üzere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak, Genel Sekreterimiz Abdulhalim Dündar, Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar Dörtbudak, Müdür Yardımcımız Mevlüt Karsen ve MYO Sekreterimiz İbrahim Halil Karabulut, Kaymakamımız Dr. Fatih Çelikkaya’yı ziyaret ettiler.
     Kaymakamlık Makamında proje detaylarının görüşülmesinin ardından yeni üniversite yerleşkesi için uygun olabilecek ve ihtiyaçları karşılayabilecek alternatif araziler gezilerek değerlendirmelerde bulunuldu. Tespit edilen alanın teknik detaylarının değerlendirilmesi sonrasında, alanın uygun görülmesi halinde üniversiteye tahsisi hususunda fikir birliğine varıldı.