Birecik Meslek Yüksek Okulu Elektrik programı olarak Öğr. Gör. Rüknettin IŞIK ve Öğr. Gör. Mahmut KABAKULAK eşliğinde son sınıf öğrencilerimizle 15.05.2018 tarihinde Şanlıurfa organize sanayi bölgesine teknik gezi düzenlendi. Teknik gezi kapsamında öğrencilerimizin meslekteki çalışma alanları hakkında fikir edinebilmeleri amacıyla "Rasa    Enerji Üretim A.Ş. Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali" ve "Meksan Transformatör fabrikası"  gezilerek; elektrik enerjisi üretim, iletim, dağıtım ve kontrol saha elemanları hakkında aldıkları eğitimlerin uygulama alanlarını yerinde görme imkanı buldular.
      Gezide Santral Müdürü Şener bey ve Meksan Trafo İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet bey kalifiye personel bulmada sorun yaşadıklarını dile getirdiler. Ayrıca ögrencilerimizi mezuniyet sonrası istihdam etme ve stajyer olarak çalıştırma konusunda yardımcı olabileceklerini vede Üniversite-sanayii işbirliği kapsamında kapılarının üniversitemize  daima açık olduğunu  belirttiler.
      Teknik  gezimiz için yaptıkları katkı ve gösterdikleri  ilgi-alaka için Rasa Enerji Üretim A.Ş.’ ye ve Meksan Trafo ‘ ya çok teşekkür ederiz.