Harran ilçesi Kaymakamı Cihat KOÇ ve Harran Arkeoloji Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖNAL, Edessa TV’de Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK’ın yapımcılığını ve sunuculuğunu gerçekleştirdiği “Şehir ve Üniversite” programının canlı yayın konukları oldu.
Harran Kaymakam KOÇ, şehir ve üniversite birbirinin ruhunu kavradığında ilerlemenin öncüsü olacağını ve şehir ile üniversitelerin birbirini tamamladıklarını ifade etti.  Harran Arkeoloji Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖNAL, Harran Üniversitesi’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve Harran’ın şehir surları ve hendeklerle kaplı bir yapıyla kazılarla zenginliklerin gün yüzüne çıktığına vurgu yaptı.  Kaymakam KOÇ, kazı çalışmaları için her türlü desteğin tüm birliktelikle sağlandığını ve paydaşlarla birlikte Harran Kalesi’nde toprak taşıma bandının kurulduğunu belirtti. Bu kazı çalışmalarının kendi kaynaklarıyla sürdürülebilir hale gelmesi için Üniversitemi ile birlikte bir takım projeler yürüttüğünü ifade eden KOÇ, Harran’ın geleceğinin geçmişte saklı olduğuna ve bunun gün yüzüne çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Harran’ın dünyanın ilk üniversitesi unvanı alması geçmişteki Sümer, Babil ve Asurlara dayandığını belirten Kaymakam KOÇ, birçok bilimin birlikte değerlendirilmesiyle Harran Üniversitesi’nin köklülüğünden bahsetti.
 Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖNAL, Harran’da yapılan kazı çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye’deki kazı çalışmalarına da örnek temsil ettiğini vurguladı. Programa katılımından dolayı Harran Kaymakamı Cihat KOÇ ve Harran Arkeoloji Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖNAL teşekkürlerini sunan Müdürümüz, farklı konu ve konuklarla “Şehir ve Üniversite” programının devam edeceğini ifade etti.