Harran Üniversitesi Rektörlüğü bünyesindeki birimlerin Üniversiteyi daha ileriye taşımak için emin adımlarla gerçekleştirdiği gayretli çalışmalar, sonuçlarını vermeye başladı.
            Bu çalışmalar kapsamında, Birecik MYO ev sahipliğinde Üniversite üst yönetimi ve Meslek Yüksekokulları yönetici ve öğretim elemanlarının yanı sıra Kosgeb ile Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü gibi kurumların da katılarak önemli bir katkı sağladığı  ''Harran Üniversitesi II. Meslek Yüksekokulları İstişare Çalıştayı'' organize edilerek; Meslek Yüksekokullarının çağı yakalayan ve ihtiyaç duyulan işgücüne yönelik nitelikli işgücüne sahip mezunlar verebilecekleri program ve müfredatlar üzerinde istişareler yapılmıştı.
            Yapılan çalıştayın devamında Birecik MYO Müdürlüğünün daveti ile Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü yönetici ve uzmanlarının Birecik MYO Öğretim Elemanlarıyla yaptıkları çalışmada; bölgesel ihtiyaçların karşılanmasında ve daha nitelikli ara eleman yetiştirmede etkili olabilecek programlar hakkında görüşmeler yapılarak, hangi programların açılmasının daha isabetli olunacağı konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu.
            Yapılan görüşmeler neticesinde açılması düşünülen programlar ile ilgili dosyalar Harran Üniversitesi Senatosuna sunuldu. Harran Üniversitesi Senatosunda görüşülerek açılması talep edilen Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı, Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı ve Özel Güvenlik ve Koruma Programı olmak üzere 3 tane program YÖK tarafından kabul edilerek 2018 yılında öğrenci alınması karara bağlanmıştır.
            Konuyla ilgili olarak Harran Üniversitesi Birecik MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK “Verimli ve güçlü bir ekonominin vazgeçilmez unsurlardan biri olan nitelikli iş gücüne sahip olmanın yolu, iyi planlanmış bir mesleki eğitimden geçmektedir. Bu vesileyle açılacak yeni programların Birecik özelinde, tüm Şanlıurfa’ya ve Ülkemize hayırlı olmasını diler, emeği geçen başta Harran Üniversitesi Rektörü ve Yardımcıları olmak üzere Üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.