1 Aralık 2017 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen “ Hz.Muhammed'i (S.A.V)  anlama ve anma programı”, Baraj Müdürü Ali KARAKEÇİLİ, İlçe Müftüsü Mustafa KAYA, Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu Müdürü Şehmus RÜZGAR, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Abdullah KARTAL, Urfalı Hattat Mahmut DÖRTBUDAK, diğer kamu kuruluşları idari personeli, Yüksekokulumuz Akademik ve İdari kadrosu  ve çoğunlukta Yüksekokulumuz öğrencilerinin  katılımıyla gerçekleşti.
                Program,
                -  Sayın Mehmet Akif US tarafından icra edilen "Kur'anı Kerim Tilaveti" ile başladı.
                -  Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK ’ın yaptığı Açılış Konuşmasının ardından,
                - Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah KARTAL ’ın "Hz. Muhammed'in(S.A.V)  öğreticilik yönü üzerine konuşması ile devam etti.
                - Birecik İlahi Grubu Bedir KANKAYA  ve Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimizden Abdullah ÖZTÜRK ve Bayram ŞİMŞEK - "Peygamber Efendimize (S.A.V) övgüler içeren ilahi dinletisi" gerçekleştirildi. Okunan ilahilerin ardından yapılan dua ile dinleti programı tamamlanarak,
                - Urfalı Hattat Mahmut DÖRTBUDAK'ın Urfa Hat Ekolüne uygun olarak meşk ettiği günümüze ışık tutan Ayet ve Hadislerden oluşan Hüsn-ü Hat eserlerinden oluşan "Hüsn-ü Hat Sergisi" gezildi.
                Sergi gezildikten sonra Şanlıurfa bölgesinde geleneksel olarak,  Mevlid Kandili günlerinde komşulara dağıtılmak üzere pişirilen, "Bulamaç tatlısı" ikram edilerek program tamamlandı.
                Program hakkında görüşlerini aldığımız, Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK;  "Peygamber Efendimizi (S.A.V)  önce anlamak, sonra da anlatarak anmak amacıyla, sadece bir gün anma şeklinde değil de, Peygamber Efendimiz ’in (S.A.V) sözlerine ve davranışlarına göre hayatımıza yön vererek, her an anmak gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığının ilk defa "Mevlid-i Nebi Haftası” adı altında düzenlediği özlenen kutlamalara dahil olmak üzere öğrencilerimizle bu programı düzenledik. Programımıza katılan ve katkı sunan herkese,yoğun emek veren İdari ve Akademik kadromuza ve öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.”  dedi.