Dünyanın ilk İslam üniversitesi kalıntılarının bulunduğu tarihi ilçede Harran Üniversitesi tarafından kaymakamlık ve belediyenin de desteğiyle ilk kez akademik yıl açılış töreni düzenlendi.
       Törene Meslek Yüksekokulumuzdan Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, Müdür Yardımcıları Öğr.Gör.Ruknettin IŞIK ve Öğr.Gör. Mevlüt KARSEN ve Yüksekokulumuz Sekreteri İbrahim Halil KARABULUT katıldı.
       Törene; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Yüksek Öğretim Kurulu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
       Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarının mini konseri ile devam etti.
       Açılış konuşmasında Türkiye'nin yeniliklere açık bilim insanlarına ve girişimcilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, öğrencilere hayat boyu rol model olmaya gayret ettiklerini ifade etti. Üniversite olarak hedeflerinden de bahseden Çelik; “Bu yıl 4000 civarında bir öğrenci kitlesini mezun edip uğurlarken, 5000’e yakın yeni öğrencimizi üniversitemize kabul ettik. Öğrenci üniversitelerin varlık sebebidir. Tüm zorluklara rağmen, değişen yükseköğrenim dünyasının yeni dinamiklerini iyi takip etmeli ve iyi kavramalıyız. Onlara bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı aşılarken yaşamları boyu örnek alacakları bir rol model olmamız da gerekir.
       Bizim felsefemiz: Her ne iş yapılacaksa elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, daima zora talip olan, kolaya kaçmayan, mükemmeliyetçi olurken pratik olmayı da hedefleyen, başkalarına faydalı, dürüst ve ahlaklı, erdemli insan yetiştirmektir. Diğer taraftan da yeniliklere açık, statükodan uzak yetişmiş bilim insanlarına ve girişimcilere ihtiyacımız vardır.
Üniversitemizin bu mutlu ve onurlu gününde sevincimize ortak olmak için teşrif eden tüm konuklara hoş geldiniz der, Üniversitemizin 2019–2020 yılı akademik yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
       Yeni akademik yılın tüm akademisyen ve öğrencilere başarılar getirmesi temennisinde bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise; “Milattan sonraki yüzyıllarda gelişim ile birlikte bir taraftan İslam medeniyetlerine katkı sunan Harran, öbür taraftan da batıya intikal edilen eserler ve oraya aktarılan kaynaklar ve kitaplarla aslında batı medeniyetinin, batı biliminin temelini oluşturdu. Hem İslam medeniyetinin gelişmesine katkı sunan bu şehir aynı zamanda bugün batı medeniyetinin bilim, ilim ve teknolojisinin de merkezini oluşturuyor. Geçmişten ilham alarak Harran Üniversitemizi öncü ve amiral kurumlardan biri haline hep birlikte getirmemiz gerekiyor. Ezbercilikten uzak, araştıran, sorgulayan, beynini şuna-buna kiralamayan, özgür düşünebilen, soru sormaktan korkmayan, ahlaklı, terbiyeli nesiller yetiştirmek zorundayız. Bunu başarabileceğimize inanıyorum" dedi.

Yüksek Öğretim Kurumu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu da kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. YÖK olarak Türkiye'de milyonlarca öğrenciye üniversite eğitimi verdiklerini anlatan Komsuoğlu, akademisyen ve öğrencilerin değişim ve gelişimlere açık olması gerektiğini ifade etti.