10:00 -12:30

            - Açılış Konuşması
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan AKPUNAR
Birecik MYO Müdürü  Yrd. Doç Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK

            - Meslek Yüksekokul Müdürlerinin Sunumu
        14:00 -15:45

            - Prof.Dr. Şerafettin ÇELİK moderatörlüğünde
Proje Destek Programları
Konuşmacılar
            - Prof.Dr. Esra SİVEREKLİ, Doç.Dr.Gencay SARIIŞIK, Eyyüp Sabri CENNETKUŞU ( İşkur İl Müdür ), Yunus ÇOLAK ( Karacadağ Kalkınma Ajansı, Program Yönetim Birim Başkanı)
        16:00 -17:05

            - Doç.Dr.M.Tahir GÜLLÜOĞLU moderatörlüğünde
Daire Başkanları Programı
Konuşmacılar
            Fethi ŞANDA (Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı),
Halil YAŞAR(Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı),
Mehmet YILMAZ(İdari ve Mali İşler Daire Başkanı),
Emin ÇOBAN(Strateji Geliştirme Daire Başkanı)
        17:20 -18:15

            - Prof.Dr.Bürhan AKPUNAR moderatörlüğünde
Eğitim - Öğretim Programı
Konuşmacılar
            - Prof.Dr.Necmettin ELMASTAŞ,
Yrd.Doç.Dr.Veysel GÜMÜŞ,
Yrd.Doç.Dr. İsmail KOYUNCU,
Kemal BÜYÜKKIRCALI ( Öğrenci İşleri Daire Başkanı )
            Meslek Yüksekokulumuz ev sahipliğinde düzenlenen  ‘II. Meslek Yüksekokulları Çalıştayı’ yoğun katılımla gerçekleşti.

            Yüksekokulumuz konferans salonunda düzenlenen çalıştaya;
Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir ÇOPUR, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali SARIIŞIK, Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Prof. Dr. Bürhan AKPUNAR, Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve Daire Başkanları katıldı.
       Çalıştayın açılış konuşmasında söz alan Rektör yardımcımız Prof. Dr. Bürhan AKPUNAR ; Öncelikle çalıştayın hitap etmiş olduğu  akademik camia için hayırlı olması  temennisinde bulunarak,  çağın gereklerine uygun bölümlerin gelişme ve ilerlemeye devam etmesi ve çağın gereklerine uygun olmayan bölümlerin kapanma noktasına gelmekte olduğunu, Dünya'daki ve ülkemizdeki gelişme ve ilerlemelerin izlenerek çağın gereksinimlerine paralel olarak bölgesel bazda Yükseköğretim kurumlarının tematikleşmesi noktasında önemli adımlar atılması gerektiğini belirterek ancak bu şekilde mevcut var olan ya da açılması istenilen bölümlerin özel sektörde daha geniş bir kitleye hitap ederek kalıcılığını sürdürebileceğini belirtti.
       Yüksekokul Müdürümüz  Yrd. Doç Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK ise;  Çalıştayın  Meslek Yüksekokulları kapsamında üniversitemizde yapılan ikinci çalıştay olduğunu ve  umuyorum ki bunun devamı gelir şeklinde temennide bulunarak Yüksekokulumuzun tanıtımına  ilişkin katılımcılara bir sunum gösterisinde bulundu.
        Üniversite dışı diğer kamu kurumlarından da katılımın olduğu çalıştayda söz alan Çalışma ve İşkur İl Müdür Yardımcısı Eyyüp Sabri CENNETKUŞU ; Meslek Edindirme, İşsizlik Sigortası, Toplum Yararına Çalışma Programı vb çeşitli alanlarda faaliyetler gösterdiklerini, yılda en az 5 kez piyasada İş ve Meslek Analizi yapılmakta olduğunu , işgücü piyasasının ihtiyacı olup açılmayan programlar olduğu , Meslek Edindirme kurslarıyla yaklaşık  5000 kişiye belirli bir meslek kazandırılarak bireylerin daha nitelikli hale getirildiğini, özellikle tekstil alanında '' Makine Operatörlüğü '' gibi kursların yoğun bir şekilde açıldığını belirtti.
       Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzman Yunus ÇOLAK ise ; Kalkınma Ajanslarının esas amacının bölgesel kalkınmaya ilişkin altyapı çalışmalarını inşa etmesiyle birlikte; kurumları bünyesinde teknik , doğrudan finans ve faizli-faizsiz kredi destekleri olmak üzere 3 adet destek hizmetinde bulunduklarını ifade ettiler.
  Çalıştayın kapanış oturumunda söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan AKPINAR ; sadece fiziki yapılara ağırlık vererek değil de öğrenci odaklı bir eğitim-öğretim anlayışının daha verimli olabileceği, ana problemlerden birinin müfredat olduğu, modül-müfredat gelişimine önem verilmesi gerektiği, tematik Meslek Yüksekokullarının moda olduğu  (Tarım Meslek Yüksekokulu gibi), günümüz üniversitelerinin model sorunu yaşadığı, Misyon ve Vizyon tanımlarının daha özgün olması gerektiği , mezun izleme sisteminin önemsenmesi gerektiği, çevre işletmelerin ziyaret edilmesi gerektiği, Mesleki Yeterlilik Kurumunun sayfasının sürekli takip edilerek güncel gelişmelerden haberdar olunmasının gerektiğini belirtti.

İLETİŞİM

Adres: Harran Üniversitesi,
Birecik Meslek Yüksekokulu
Karşıyaka Mah.
Prof.Dr. İbrahim Halil MUTLU Cad. 
Birecik / Şanlıurfa
Tlf:   (0 414) 318 32 29
Fax: (0 414) 318 32 28
E-posta:birecik@harran.edu.tr