Edessa TV’de Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK’ın yapımcılığını ve sunuculuğunu gerçekleştirdiği “Şehir ve Üniversite” programının konukları Harran Üniversitesi Öğr. Gör. Hasan KIRMIZI ve Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin NİTİK oldu. Başkan  NİTİK, Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak amaçlarının Şanlıurfa ilinin tescilli ürünlerini Türkiye ve Dünya’ya tanıtmak için çabaladıklarını ifade etti. Öğr. Gör. KIRMIZI, Gastronomi iyi yemek sanatı ya da yemek bilimi olarak bilinse de turizm açısından da seyahat edenlerin seyahat ettikleri bölgelerdeki yemek ve yiyecekleri tanımalarına imkân sağlamaktadır. Diğer yandan Gastronominin Gurme turizmi olarak da turizme katkı sağladığını belirten Öğr. Gör. KIRMIZI,  bu turizm yoluyla bireylerin yeme ve içmeyi deneyimleyebildiklerini ifade etti.  Şanlıurfa’nın 34 tescilli yemeği bulunduğunu söyleyen Öğr. Gör. KIRMIZI, Karacadağ Kalkınma Ajansı finansörlüğünde Harran Üniversitesi olarak Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği ile işbirliği içerisinde bulunduklarını ve birlikte Şanlıurfa yemeklerinin tanıtımı açısından proje yürüttüklerini dile getirdi.
Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, Şanlıurfa’nın tescilli yemeklerinin yanında tescillenmemiş ama oldukça yaygın tüketilen çok daha fazla yemeği bulunduğunu ifade ederken, tescillenmemiş yemekler için ise Harran Üniversitesi’nin bir takım çalışmalarda bulunduğunu belirtti. Yürütülecek proje kapsamında tescilli yemeklerin tanıtılması, işletme sayılarının artırılması, Şanlıurfa ilinin tanıtılması gibi temel amaçların bulunduğunu dile getiren Öğr. Gör. KIRMIZI, aşçı eğitimleri, workshoplar ve çalıştayların düzenlenerek tescilli yemeklerin ve Şanlıurfa yemeklerinin daha da popüler olması için çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Türkiye genelinde yapılan festivallere dernek olarak katkı sağladıklarını belirten Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı NİTİK, Şanlıurfa’da ses getirecek ve katılımın büyük bir ölçekte gerçekleşeceği bir festivalin oluşturulması temennisinde bulunduğunu belirtti. NİTİK, Şanlıurfa’ya özgü bir festivalin oluşturulması için Harran Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve tüm paydaşların gayretiyle bu festivalin oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Programa katılımından dolayı Harran Üniversitesi Öğr. Gör. Hasan KIRMIZI ve Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin NİTİK’e teşekkürlerini sunan Müdürümüz, farklı konu ve konuklarla “Şehir ve Üniversite” programının devam edeceğini belirtti.