İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir ÖZCAN ile Okul müdürümüz Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK Su Ürünleri Araştırmaları Şemsiye Grubu (Akuatik Zooloji Araştırma) çalışmaları kapsamında bölgede Su Ürünleri ve Yetiştiriciliği alanında durum tespitine yönelik fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Sektörün durumu ve problemleri hakkında çalışma ve çözüm üretimi gerçekleştirmeye yönelik yapılan çalışmada avcılık yapan balıkçılar ve üreticilerle görüşmeler sağlandı.

Saha çalışmaları sonrasında okulumuzu ziyaret eden Prof. Dr. Tahir Özcan yapılan çalışmada sektöre yönelik izlenimleri hakkında "Bölgemizde su ürünleri anlamına ciddi bir potansiyel bulunmaktadır. Var olan potansiyel balıkçılarımız ve üreticilerimiz tarafından oldukça iyi değerlendirilmektedir. Biz de akademisyenler olarak sahadaki pratik bilgilerle kendi akademik birikimimizi birleştirerek daha fazla verim elde etmeye gayet göstereceğiz. Bizi sektörle buluşturan başta Harran Üniversitesi Yönetimi olmak üzere Sn. Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK' a teşekkür ediyorum" dedi.