Rektörümüze öğrencilerden sosyal medya üzerinden yapılan yoğun istek üzerine 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Covid-19 pandemi sürecinden dolayı sosyal mesafe kuralları göz önüne alınarak Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Demir ile Prof. Dr. M.Tahir Güllüoğlu, dekanların, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerinin, akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına gerekli uygun şekilde açık amfi tiyatroda düzenlenen mezuniyet töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik bir konuşma yaptı. Rektör Çelik konuşmasında; “Sevgili yeni mezunlarımız, bugün ortak bir sevinci, üniversitemizin mutlu ve gururlu gününü paylaşmak için buradayız. Geleceğin ümidi mezunlarımız; bugün bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gündür. Bugünden itibaren sizin yeni bir  hayat serüveniniz başlıyor. Yaşam boyu öğrenme dediğimiz yeni süreç başlıyor. Şunu unutmayın ne iş yapıyorsanız yapın, elinizden gelenin en iyisini yapın. Kariyerinizde daima zora talip olun. Yeniliklere açık olun. Ülkemiz sizin gibi iyi yetişmiş gençlerle yükselecektir. Tüm bunları yaparken sosyal hayattan kopmayın. Çocuklarınızı kitap okuyan, sanatın bir dalıyla mutlaka ilgilenen bireyler olarak yetiştirin. Harran Üniversitesi bu yıl 4000’den fazla mezun veriyor. Hocalarımızın hepsine katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım." dedi.