30 yıl etkinlikleri kapsamında Yüksekokulumuzda, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Öğretim Üyeleri tarafından “Kariyer Günleri” düzenlenmeye başlandı.

Kariyer Günlerinin ilk konukları, Program mezunlarından Şanlıurfa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasına bağlı olarak çalışan SMMM Mithat KÜÇÜK ve Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasına bağlı olarak çalışan SMMM Tuğba KÜTÜZ oldu. Öğrenim gören öğrencilerimizle aynı yollardan geçip, Mali Müşavirlik Mesleğini yürüten konuklarımız; bu süreçte yaşadıkları zorlukları ve ulaştıkları başarıları öğrencilerimizle paylaştılar.

Programda konuklarımız, öğrencilerimize Mali Müşavirlik mesleğini detaylarıyla anlatarak, öğrenim süreleri boyunca kendilerini meslekleri ile ilgili geliştirmeleri adına tavsiyelerde bulunarak öğrencilerin gelecekle ilgili kaygılarını hafifletmeye çalıştılar.

Kariyer Günlerinin ikinci konukları ise, Şanlıurfa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın Yönetim kadrosundan oluşan dört kişilik bir heyet oldu. Oda Başkan Yardımcısı Enver TÜRKMEN, TESMER Kurulu Başkan Yardımcısı Necmettin ÇAKIR, TESMER Kurulu Sekreteri Ramazan RENÇBER ve SMMM Remziye Yavuz KOÇAKOĞLU’nun katıldığı programda, öğrencilerimize meslek ve mesleğin geleceği ile ilgili konularda bilgi verilerek öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Program sonrasında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümümüzün akademisyenleri, Kariyer Günlerinin, öğrencilerin ufkunu genişletmesi, gelecek kaygılarını azaltması ve meslek seçiminde öğrencilere yol göstermesi amacıyla, her hafta farklı konuklarla devam edeceğini belirttiler.