Yüksekokulumuz hocalarından Öğr.Gör. Mehmet DEMİRDÖĞMEZ ve Öğr.Gör. M.Nedim AĞAÇKESEN tarafından, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı 2.sınıf öğrencileri ile Birecik Barajı ve Kelaynak üretme istasyonuna "Çevre Koruma" dersi kapsamında gezi düzenlendi.
                Program başlangıcında Kelaynak üretme istasyonuna doğru yola çıkan öğrencilerimiz, istasyon yolunda heyelan sonucu bozulan yolu civarını inceledi ve Öğr.Gör. M.Nedim AĞAÇKESEN heyelanın oluş biçimi ve sebepleri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.
                Kelaynak üretme istasyonunda görevli Mustafa ÇULCUOĞLU Kelaynaklarla ilgili geniş bir bilgi verdi. Aynı zamanda Birecik'te yaygın çizgili sırtlan, çöl varanı ve fırat kaplumbağası hakkında bilgiler verdi. Kelaynak üretim istasyonunu ve sergi salonunu gezen öğrencilerimiz daha sonra Birecik Barajına geçti. Birecik Barajı İşletme müdürü sayın Ali KARAKEÇİLİ öğrencilerimizi makamında ağırlayarak baraj ve barajdan elektrik üretimi hakkında bilgiler verdi. Daha sonra baraj tesislerinde bulunan arıtma tesisi ve atık geri dönüşüm tesislerini gezen öğrencilerimize yetkililer tarafından tesisler hakkında bilgiler verildi. Baraj yetkilileriyle fotoğraf çekilen öğrencilerimiz, yetkililere memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ileterek baraj tesislerinden ayrıldılar.
                Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK  " Bu tür geziler öğrencilerimizin eğitimdeki motivasyonu ve sosyal sorumluluğu açısından önemli etkinliklerdir. Geziyi koordine eden Yüksekokulumuz hocalarından Öğr.Gör. Mehmet DEMİRDÖĞMEZ ve Öğr.Gör. M.Nedim AĞAÇKESEN, Baraj Müdürü Ali KARAKEÇİLİ ve Kelaynak üretim istasyonu görevlisi Mustafa ÇULCUOĞLU'na  teşekkür ederim. " dedi.