Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN, Birecik MYO öğrencilerinin Engelliler Haftası kapsamında düzenledikleri "Engelleri Aşıyoruz"  adlı proje kapsamında temin edilen tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için tertiplenen tören öncesi, Birecik MYO'da bir takım incelemelerde ve temaslarda bulundu.

Birecik MYO Müdürü M.Yaşar DÖRTBUDAK  tarafından karşılanan rektör TAŞALTIN, ilk önce Birecik MYO idaresi ve Öğretim elemanları ile toplantı düzenledi. Birecik MYO bağlamında talep, beklenti ve önerilerin konuşulduğu toplantı sonrası Birecik Kaymakamı Sn. Kadir PERÇİ ve Belediye Başkanı Sn. M. Faruk PINARBAŞI ile Birecik MYO'ya yeni bina yapımı, bu binanın yapımının finansmanı ve yer tahsisinin nerelere yapılabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Rektör TAŞALTIN, Birecik MYO'nun  eğitim verdiği programlardaki çeşitlilik, akademik personeldeki yetkinlik ve öğrenci sayısı açısından en önde gelen Myo'lar içerisinde olduğunu vurgulayarak yerleşke probleminin ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde, Birecik MYO'nun etkinliğinin ve verimliliğinin daha da artırılması için fiziki imkanlarının iyileştirilmesi gerekliliği üzerinde hemfikir kalınarak; rektörlük, kaymakamlık ve belediye başkanlığı arasında bu konudaki çalışmalara ivme kazandırılması kararlaştırıldı.