ŞURO (Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası) Başkanı Arş. Gör. Merve OFLUOĞLU, kurumsallaşmanın önemine vurgu yaparak, Başkan olarak Şanlıurfa bölgesindeki birçok ilin turizm açısından gelişmesi için paydaşlarla işbirliğinde bulunacaklarını belirtti. Başkan OFLUOĞLU, Turist rehberliği için lisans ve ön lisans programlardan geçerli eğitimi tamamlamaları ve dil şartı ile uygulama gezisini tamamlamaları durumunda Bakanlığa başvuru yaparak ruhsatnamelerine sahip olabileceklerini söyledi. Başkan OFLUOĞLU, ŞURO’nun çalışma amacı olarak Turist Rehberinin artırılması, bölgesel Rehberlerin dağıtılması ve hizmet içi eğitimlerle Turist Rehberlerinin gelişimini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Turist rehberliği için dil şartının çok önemli olduğunu belirten OFLUOĞLU, bunun göz ardı edilmemesi ve Rehberlerin uygunluğu için gerekli denetlemelerin sürekli sağlandığına vurgu yaptı. OFLUOĞLU kendisinin Akademide bulunması hasebiyle üniversite öğrencilerinin de Turist Rehberliği eğitiminde önemli olduğunu ve üniversite öğrencilerinden oluşan temsilcilerle Oda olarak genç bir oluşum oluşturmak istediklerini ifade etti. Başkan OFLUOĞLU ŞURO’nun merkezi Şanlıurfa olurken aynı zamanda bölgedeki 15 ilin ŞURO’ya bağlı olduğunu ve bölgedeki turizm faaliyetlerinde önemli rol üstlendiklerini belirtti.
Rehberlerin sorunları üzerine de açıklamalarda bulunan Başkan OFLUOĞLU, yasadışı rehberlik faaliyetleri açısından yaşanan sorunlara çözüm bulmak, Ruhsatnamesi bulunan Rehberleri istihdam etmek ve taban yevmiyenin altından Rehber çalıştırılmaması için çalıştıklarını dile getirdi. Talepler doğrultusunda Turist Rehberi desteğinin sağlandığını ifade eden OFLUOĞLU, günü birlik ya da paket turlar için organizasyonların yapıldığını belirtti. Paydaşların desteği konusuna da değinen OFLUOĞLU, Turizm alanındaki paydaşların yanında kamu kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişimde kaldıklarını ve gerekli tüm desteklerin sağlandığını dile getirdi. Gastronomi turizmi için sokak lezzetleri ve tescilli yemeklerin yaygınlaşması gerektiğini belirten Başkan OFLUOĞLU, geleneksel yemeklerin işletmelerde bulunması gerektiğine ve bölgesel olarak bu lezzetlerin tadımlık olarak bile olsa sunulması gerektiğine değindi. Programa konuk olmasından dolayı Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Arş. Gör. Merve OFLUOĞLU’na teşekkürlerini sunan öğretim üyemiz Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ, her hafta farklı konu ve konuklarla “Siyah-Beyaz” programının devam edeceğini belirtti.