Şanlıurfa’da Yüksekokulumuzun sponsor olduğu, Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK ve Müd. Yrd. Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ hocalarımızın katıldığı, Isarc International Science And Art Research Center ve Akademik Birlik Derneği işbirliği ile 4. Uluslararası Göbeklitepe Bilimsel Çalışmalar Kongresi düzenlendi.

Yüz yüze kısmı Şanlıurfa’da bir otelde gerçekleşen kongrenin hem yüz yüze hem de online oturumlarına farklı ülke ve şehirlerden bilim insanı katılarak bilimsel araştırmalarını sundu.

Kongrede Düzenleme Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Yüksekokul Müdürümüz Dr.Muhammed Yaşar Dörtbudak kongreye katılanlara yönelik yaptığı konuşmada, “Akademik Birlik Derneği olarak yapılan çalışmalara bir yenisini ISARC ile birlikte eklediklerini, amaçlarının bilim dünyasında multidisipliner araştırmacıları buluşturarak bilginin paylaşımına katkı sunmaktır” dedi.

Kongreye yüz yüze katılanlara Dr. Dörtbudak, kongre sonunda katılım belgelerini sundu ve kendileri ile işbirliği yapan ISARC Başkanı Sefa Salih Bildirici’ye de teşekkür etti.

Aynı kongrede yine Yüksekokul akademisyenlerimizden Doç. Dr. Hasan Çiftçi, İksad Yayinevi tarafından yayımlanan yeni kitabını imzaladı.