Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı Günübirlik Uygulama Gezisi

Meslek yüksekokulumuz Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencilerine yönelik olarak günübirlik uygulama gezisi gerçekleştirildi. Uygulama gezisi programı Kelaynak üretim çiftliği ve kelaynak tanıtım merkezinin ziyaretiyle başladı. Burada Dünyada soyu tehdit altında olduğu için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bünyesinde koruma altına alınan, baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve Birecik’le özdeşleşerek şehrin simgesi haline gelen Kelaynak kuşları ile bölgeye özgü diğer hayvanlar hakkında bilgi alındı. Akabinde Halfeti Meslek Yüksekokulu’na geçilerek Aşçılık Programı öğrencileri uygulama dersine katılım gerçekleştirildi. Uygulama dersinde öğrencilerin hazırlamış olduğu yemeklerden tadılarak uygulama mutfağı gezildi. Sonrasında Sakin Şehir Halfeti’deki Şitamrat Oteli’ne gidilerek Otel Genel Müdürü Ercan Bey’den otelin hizmet faaliyetleri ve kalite standartları hakkında bilgi alındı ve otel odaları, mutfak, restoran ve banket salonlarının tanıtımı gerçekleştirildi. Ziyaretimiz Halfeti’deki tarihi ve kültürel yerlerin görülmesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin el sanatları sergisinin gezilmesiyle devam etti. Uygulama gezisi, tekne turuyla sona erdi. Tur boyunca öğrenciler, Rumkale’yi, mağara evleri, Yavuzeli kıyısını ve batık şehir Savaşan Köyü’nü deneyimlediler.

Uygulama gezisini düzenleyen Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı öğretim elemanlarını kutluyor; geziye sağlamış olduğu katkılar ve nazik karşılamalarında ötürü başta Halfeti Meslek Yüksekokulu müdürü Öğr. Gör. Fatih KAYRAN olmak üzere, tüm öğretim elemanlarına, idari personeline ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bizlere kapılarını açan Şitamrat Otel Genel Müdürü Sayın Ercan Bey’e ve tekne turu için yardımcı olan Halfeti Kaymakamlığı’na teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.