Uyuşturucu ile mücadelede kararlılığın devam ettirilmesi, mevcut durumun tespiti, ilave alınacak tedbirler ve sosyal farkındalık projelerinin planlaması amacıyla İçişleri Bakanlığımızın koordinatörlüğünde bugün tüm Valiliklerde ve Kaymakamlıklarda, saat 09.30’da eş zamanlı "Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı" yapıldı.

"Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı" Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih ÇELİKKAYA Başkanlığında ilçemizde de gerçekleştirildi. Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilçemiz adliyesinde görevli Savcı Sayın Murat KAZLI, Birecik İlçe Emniyet Müdürü Sayın Levent EKER, Birecik İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Sayın Harun ÇETİNKAYA, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu üyeleri ile daire amirleri katıldı.

Söz konusu toplantıda Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu tarafından Birecik’te gerçekleştirilen proje ve çalışmalar değerlendirilerek,  madde bağımlılığının azaltılması, önlenmesi, tedaviye ikna edilmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi, istihdamı ve okullarda madde bağımlılığına karşı alınacak tedbirler görüşüldü.

Aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi konusunda güvenlik birimlerimiz tarafından yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Bağımlılıkla mücadele anlamında toplumda farkındalık oluşturmak ve  ailelerin çocuklarının ergenlik döneminde madde bağımlılığına karşı bilinçlendirilmesi konuları da masaya yatırıldı.

Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih ÇELİKKAYA, uyuşturucu ile mücadelede başarıya ulaşabilmek için kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi ve iletişimin daha da güçlendirilmesinin büyük bir önem taşıdığını belirterek,  kurum amirlerinden madde bağımlılarının tespiti ve tedavisi hususunda tüm imkânları seferber ederek koordineli bir şekilde çalışmalarını istedi.