Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, Edessa TV’de Yükseokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK’ın sunuculuğunu yaptığı “Şehir ve Üniversite” programının canlı yayın konuğu oldu. Harran Üniversitesi’ne dair soruları cevaplandıran Rektörümüz ÇELİK, üniversitenin fiziki ve sosyal imkânlarından bahsetti. Üniversitemizin şehir ile iç içe bir üniversite olduğunu belirten Rektörümüz, üniversitede üretilen bilginin topluma fayda sağlaması gerektiğini ifade etti. Harran Üniversitesi’ni daha saygın bir konuma ulaştırarak marka haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Rektörümüz, istikrar sağlayarak bunu başarabileceklerini söyledi.
Harran Üniversitesi’nde mevcut programların daha iyi seviye getirilmesi için tüm gayreti gösterdiklerini belirten Rektörümüz, yeni açılacak fakülte, bölüm ve programlar hakkında da bilgi verdi.  Harran Üniversitesi’nde gelecek yıllar içerisinde yapılacak olan çalışmalardan bahseden Rektörümüz, bilim, spor ve sanat etkinlikleri noktasında üniversite ve şehir iş birliğinin sağlanması gerektiğine değindi. Program sunucusu Yüksekokulumuz Müdürü DÖRTBUDAK, programa katılımından dolayı Sayın Rektörümüze teşekkürlerini sunarak plaket takdim etti.