Üniversitemiz Merkezi Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Ahmet KILIÇ, Edessa TV’de Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK’ın yapımcılığını ve sunuculuğunu gerçekleştirdiği “Şehir ve Üniversite” programının canlı yayın konuğu oldu. Harran Üniversitesi bünyesinde ciddi ve önemli çalışmalarla patent alan hocaların bulunduğunu belirten KILIÇ, üniversitemizin bu alanda yetkin olduğunu ve herkesin elinden geldiği katkıyı sağlayarak, bölgesel sorunlara çözüm sunduğunu vurguladı. HÜBTAM (Harran Üniversitesi Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Merkezi)’ın üniversitemiz ve diğer kurumlara bilimsel araştırma yapabilmeye imkân sağlayan, analiz yapma olanağı sunan, raporlaştırma gibi eylemleri sağlamak gibi amaçları yerine getirmede önemli bir merkez olduğunu ifade eden KILIÇ, başta üniversitemiz akademisyenlerine, özel ve tüzel kişilere hizmet etmeyi amaçladıkları bir birim olarak belirtti.
Üniversitemiz Merkezi Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen eylemlere ve laboratuvar çeşitlerine değinen KILIÇ, laboratuvarların bölgesel olarak hizmet sunacağını ifade etti. Üniversitemiz Merkezi Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Ahmet KILIÇ HÜBTAM’ın alt yapısının geliştirilmesi için her türlü çalışmalara önem verilmesi sonucunda her türlü analizlerin yapılması ve çözümlenmesi noktasında gerekli desteğin sağlandığını vurguladı. Sertifika programları oluşturmak adına uzman hocalarla belirli periyotlarla sertifikalı programlar, çalıştaylar düzenleneceğini belirten KILIÇ, proje üretme ve ortaya koyma açısından da gerekli öneme verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Programa katılımından dolayı Prof. Dr. Ahmet KILIÇ teşekkürlerini sunan Müdürümüz, her hafta farklı konu ve konuklarla “Şehir ve Üniversite” programının devam edeceğini ifade etti.