22-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep ilinde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST 2020 Çevre ve Enerji Teknolojileri Festivalinde yarışacak projelerin ön değerlendirme sonuçlarına göre Yüksekokulumuz Elektrik ve Bilgisayar Programcılığı programları işbirliğiyle hazırlanan proje TEKNOFEST'te 100 üzerinden 79 puan alarak ön elemeyi geçti.

Yarışmaya Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde katılacak ve bu alanda Üniversitemizi temsil edecek olan Birecik MYO Birecik63 takımı,“Enerji hattı üzerinden online veri elde edilmesi” projesi ile İletim hattı üzerine yerleştirilen sensörlere hattaki elektromanyetik alanlardan enerji sağlamayı amaçlıyor. Proje; güç hatlarında kullanılan ve olumsuz çevre şartlarından çok fazla etkilenen sensör sistemleri yerine hattan akım geçtiği sürece sorunsuz online veri alabilmeyi öngörmektedir.Bu sistem; kullanıldığı her bir hat etrafındaki meteorolojik verileri ve hava kirliliği gibi çevresel verileri online olarak paylaşabilecektir. Özellikle meteorolojik verilerin elde edilmesi için harcanan bütçe düşünüldüğünde, çok az miktarda enerji ve bütçe ile aynı verilerin enerji hasatlama sisteminden online olarak elde edilebilmesi hedeflenmektedir.

Takım kaptanlığını hocalarımızdan Öğr. Gör. Mahmut KABAKULAK’ın yaptığı ve Öğr. Gör. Mevlüt KARSEN’in destek verdiği, takım üyelerini öğrencilerimizden Yusuf ULUSOY ve Mustafa Hakkı SAYIK'ın oluşturduğu ve akademik danışmanlığını hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Serdal ARSLAN yaptığı bu projede hocalarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.