Üniversitemiz Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Başkanı Doç. Dr. Ali ŞİMŞEK, Edessa TV’de Yüksekokulumuz hocalarından Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ’nin yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği “Siyah-Beyaz” programının canlı yayın konuğu oldu. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi ile ilgili göz hastalıkları konusunda açıklamalarda bulundu. Hasta ve hekim ilişkisinin gelişmesi için hekimlerin de iletişime önem vermesi gerektiğine değinen ŞİMŞEK, hastaya doğru veri ve tedavinin sağlanmasını vurguladı. Göz hastalıkları ile ilgili imkanların artırıldığını belirten ŞİMŞEK, üniversite hastanesinin göz hastalıkları ile ilgili gelişimlerini, poliklinik imkanlarını, cihaz tedariklerini slaytlarla gözler önüne sundu.
Sağlık turizmi ile ilgili Şnaşlıurfa ilinin sağlık turizminde yerini aldığını belirten Göz hastalıkları doktoru ŞİMŞEK, sağlık turizminin ilin tanıtımına büyük katkı sağladığına değindi. Genetik hastalıklar konusunda akraba evliliklerinin göz problemleri oluşturabileceğine değinen ŞİMŞEK, aynı geni taşıyan bireylerin çocuklarında göz hastalıklarına rastlanmanın daha fazla olduğunu belirtti. Göz Hastalıkları Anabilim Başkanı Doç. Dr. Ali ŞİMŞEK, göz hastalıkları ile ilgili gelişen teknolojilerin göz hastalıklarının birçoğunu ortadan kaldırdığına ve tedavilerin daha kolay gerçekleştiğini söyledi. Programa konuk olmasından dolayı Üniversitemiz Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Başkanı Doç. Dr. Ali ŞİMŞEK’e teşekkürlerini sunan öğretim üyemiz Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ , her hafta farklı konu ve konuklarla “Siyah-Beyaz” programının devam edeceğini belirtti.