Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Akademik Birlik Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Etkili CV Yazma ve Mülakat Teknikleri " başlıklı etkinlikte, öğrencilere Etkili Özgeçmiş hazırlama teknikleri ve iş mülakatlarında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.
Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Veteriner Fakültesi dekanı Prof Dr. Murat SEVGİLİ, Akademik Birlik Derneği Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, İKSAD Koordinatörü Yasemin Ağaoğlu, Veteriner fakültesi hocaları ve öğrencileri  katılım sağladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Akademik Birlik Derneği Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK; Dernek olarak amaçlarının öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak olduğunu, bu doğrultuda her türlü çabayı sarf ettiklerini belirterek, donanımlı, kalifiye bireylerin hem kamu da hem de özel sektörde rahatlıkla iş bulacaklarına değindi.
"Üniversiteden mezun olup diploma almak ayrıcalık değil"
Akademik Birlik Derneği Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK 'ın ardından sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Dr.Öğr.Üyesi Hasan ÇİFTÇİ, “yeni dönemde her bireyin üniversite okuyabildiğini belirterek, maharetin üniversite bitirip diploma almak olmadığını, kişilerin kendilerini rakiplerine oranla geliştirmeleri gerektiğini, özel sektörde adayların rakiplerinizden ayıracak niteliklere sahip olmasının en büyük avantaj olduğuna değindi. Etkili bir özgeçmiş ve olumlu bir iletişim dilinin farkedilmek için önemli olduğunu, kişinin eğitim hayatı boyunca kendisini geliştirmek amacında olması gereklidir” ifadelerini kullandı.
Etkinlik Veteriner Fakültesi Dekanı Prof Dr. Murat SEVGİLİ’nin konuşmacı Dr.Öğr.Üyesi Hasan ÇİFTÇİ’ ye plaket taktimi ve hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.