İksad tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında daha önceden Yüksekokulumuz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÇİFTÇİ tarafından Amerika’da, Fransa’da, İtalya’da ve Ukrayna’da Yüzyüze verilen eğitimlerin devamında Azerbaycan’da da yüz yüze verilmesi planlanmış olan Bilimsel Makale Yazma ve Bilimsel Hakemlik Kursu içinde bulunulan pandemi süreci göz önüne alınarak uzaktan eğitim yöntemi ile gerçekleştirildi.
Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÇİFTÇİ online eğitim yöntemi ile yaklaşık 140 Azerbaycanlı Akademisyene Bilimsel Makale Yazma ve Bilimsel Makale Hakemliği Kursu Verdi. İki gün süren eğitimler kapsamında Azerbaycanlı bilim insanlarına bilimsel makale yazma süreçleri, bilimsel makalede hakemlerin rolü, editörlük nasıl yapılır v.b önemli hususlar anlatıldı.
​Gerçekleştirilen eğitimler sonucunda katılımcılara katılım belgesi takdim edildi. Yoğun ilginin olduğu eğitimin başka ülkelerdeki bilim insanlarına da verileceği belirtildi.