Yüksekolumuzda düzenlenen ‘’Tıbbi ve Aromatik Bitki Olan Sarımsağın Yetiştiriciliği ve Markalaşma Süreci’’ ile ilgili seminerde GAP Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Ayşin BİLGİLİ tarafından Birecik’te yetiştiriciliği yapılan sarımsak hakkında üreticilere genel bilgiler verildi.  Ayrıca seminerde sarımsakta markalaşma süreci ve bu süreçte nerelere nasıl başvurulacağını ve ürün patentinin nasıl alınacağı ile ilgili detaylı bilgiler verildi.
 
Bir diğer gün gerçekleştirilen “BİRYEGDER Üyeleri Yönetici ve Uzmanlar İçin İdari ve Teknik Kapasitelerini Geliştirici Eğitimlerin Düzenlenmesi’’ adlı seminerde Üniversitemiz Veteriner Fakültesinde görevli Dr. Öğretim Üyesi Sadık Serkan AYDIN tarafından yüksekokulumuz öğrencilerine ve Birecik Yerel Eylem Grubu üyelerine inovasyon, farkındalık ve girişimcilik üzerine bir seminer verdi. Seminer bitiminde öğrencilerimize katılım belgesi  ve ikram sunuldu.
 
Son gün gerçekleştirilen ‘’Fıstığın korunması ve Üretilmesi Tahrip Edilemeden Toplanılması ve Satışı Konusunda eğitim bilinçlendirme çalışmaları yapılması’’ adlı seminerde ise Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde görevli Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Bekir Erol Ak tarafından fıstık üreticilerine fıstığın hasat zamanının tespiti, kurutulması ve depolanması sürecinde oluşabilecek Alfatoksin konusunda bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonunda Fıstık üreticilerinin sorularına cevaplar verilirken, gerçekleştirilen seminerler serisi hem üreticilere hem de öğrencilerimize katkı sağladı.







İLETİŞİM

Adres: Harran Üniversitesi,
Birecik Meslek Yüksekokulu
Karşıyaka Mah.
Prof.Dr. İbrahim Halil MUTLU Cad. 
Birecik / Şanlıurfa
Tlf:   (0 414) 318 32 29
Fax: (0 414) 318 32 28
E-posta:birecik@harran.edu.tr