Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V)  dünyaya gelmesinin yıl dönümünde Yüksekokulumuz konferans salonunda Mevlid Kandili programı düzenlendi. Birecik Türkan Halit Aykılıç Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Sayın Mehmet Sait TÜRKER’in katkılarıyla gerçekleştirilen programa Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi  M.Yaşar DÖRTBUDAK, okulumuz akademisyenleri ve öğrencilerimiz katılım sağladı.
Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) doğumunun kutlandığı programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokulumuz
 Müdürü Sayın DÖRTBUDAK bugünün anlam ve önemine değinerek peygamerimizin yaşantı tarzından söz etti. Programın devamında Sayın TÜRKER, peygamber efendimizin güzel ahlakından ve öğrencilerimize hitaben gençlik üzerine bilgiler paylaştı. Birecik Anadolu İHL öğrencilerinin Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası peygamberimiz ile ilgili söyledikleri ilahiler ile program tamamlandı. Program sonrasında, Mevlid Kandili döneminde hazırlanıp dağıtılması ilimizde gelenek haline gelen Bulamaç tatlısı ikramı yapıldı.