Yüksekokulumuzda, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kurulu tarafından “Bağımlılıkla Mücadele Yolunda Yalnız Değilsiniz" konulu eğitim panel düzenlendi. Öğrencilerimizin ve personelimizin katıldığı paneli üniversitemiz Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kurulunda görevli Doç. Dr. Dursun ÇADIRCI, Dr. Öğr. Üyesi Ülker ATILAN FEDAİ ve Arş. Gör. Dr. Yasemin ERYILMAZ bağımlılıklarla ilgili sunum gerçekleştirdiler. Konuşmacılar, bağımlılık yapan maddelerin organlarımıza verdiği zararları ayrı ayrı sunularla ve örneklerle göstererek, bağımlı olmaktan kurtulmak isteyenlerin takip edeceği aşamalardan bahsettiler.

Tütün Bağımlılığı ve Tedavi Yöntemleri” konusunda sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Dursun ÇADIRCI, tütün kullanımı ile ilgili zararlardan ve hekimler olarak sigaranın bırakılması için yapılan çalışmalardan bahsederken, pasif içicilik hakkında konusunda da basit olarak gördüğümüz sigaranın içildiği bir ortamda bulunmanın bile organlarımıza nasıl bir zarar verdiğini fotoğrafla örneklendirdi.

Alkol ve Madde Kullanım Bozuklukları” konusunda sunum gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ülker ATILAN FEDAİ, madde kullanım nedenleri, bağımlılığın nasıl gerçekleştiği, alkol ve madde kullanımının etkileri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Teknoloji Bağımlılığı” konusunda sunum gerçekleştiren Arş. Gör. Dr. Yasemin ERYILMAZ, sunumunda teknoloji bağımlılığının gelişimi, teknolojinin hangi amaçlarla nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, panele katılan öğrencilerimize, personelimize ve paneli gerçekleştiren hocalarımıza teşekkürlerini sundu.