Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK'ın başkanı olduğu Akademik Birlik Derneği ve Harusem arasında Eğitim - Öğretim Işbirliği protokolü imzalandı.
Düzenlenen protokol kapsamında Lisansüstü öğrenciler ve Akademisyenler için “Makale Yazma ve Hakemlik Kursu” verilmesi kararlaştırıldı. Akademik Birlik Derneği Başkanı Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK ve HARUSEM Müdürü Öğr.Gör. Ahmet Faruk ÇERMİKLİ düzenlenen protokolden memnuniyetlerini dile getirerek, bu kursun katılımcılara prestijli dergilerde yayın yapabilmek ve yüksek sayıda atıf alabilmek için oldukça önemli olduğunu ifade ettiler.

Yüksekokulumuz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÇİFTÇİ tarafından verilecek “Bilimsel Makale Yazma Ve Hakemlik” kursu  Akademisyenlerin ve bağlı bulundukları üniversitenin uluslararası platformlarda tanınırlılığını arttırmak, akademik hayata başlayacak lisansüstü öğrenciler ve uluslararası platformda prestijli yayınlar yapmak isteyen, daha fazla atıf almak isteyen, editörlük ve hakemlik yapmak isteyen akademisyenler için bakış açısını değiştirecek,  araştırma yöntemlerini değiştirecek, bilimsel açıdan yurt içi ve yurt dışı bilim insanları ile rekabet edebilecek fırsatlar sunmaktadır. Bu açıdan 15-16 Mart tarihlerinde yapılacak “Bilimsel Makale Yazma ve Hakemlik”  kursu için gerçekleştirilen protokol büyük önem taşımaktadır.

Kurs sürecinde akademisyenlere makale yazım teknikleri, etkili başlık oluşturma yöntemleri, atıf alabilmenin püf noktaları, hakemliğin nasıl yapılacağı, yazar-editör-hakem sürecinde işleyişin, makalenin yayınlanma oranının nasıl arttırılacağı konusunda teorik ve pratik eğitimler verilecektir.