Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, Yabancı Dil-I Dersleri İçin
Değerli öğrenciler,
HARUZEM bünyesinde yürütülen Rektörlük Servis Derslerinin ara sınav takvimi ve sınav bilgilendirme metni aşağıda sunulmuştur. Bu doğrultuda;
1-Rektörlük Servis Derslerinde, sayfanın aşağısında belirtilen sınav başlangıç ve bitiş tarih-saatleri arasında istediğiniz an sınav olabileceksiniz.
2-Sınavlarda dönemin ilk 7 haftasında işlenen tüm konulardan sorumlu tutulacaksınız. 
3-Sınavlarınız her ders için 10 adet çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır.
4-Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I ve Yabancı Dil-I Derslerinin sınavlarını ardarda çözebileceğiniz gibi, üç testi farklı zamanlarda da çözebileceksiniz. Buna göre her bir dersin sınavını bitirdiğinizde "Sınavı  Bitir" butonuna basarak diğer teste geçebilir veya sistemden çıkarak sınav tarih aralığında başka bir zamanda diğer testlerinizi çözebilirsiniz. Bir sınavı tamamlayarak "Sınavı Bitir" butonuna bastığınızda veya "Sınavı Bitir" butonuna basamadan sınav süresi dolduğunda yanıtlarınız otomatik olarak kaydedilmekte ve sınava girmiş sayılmaktasınız. Bu nedenle sınavınızı başarıyla tamamladığınızdan emin olana kadar sınav ekranından ayrılmayınız.
5-Sınavda herhangi bir soruyu işaretleyerek veya boş bırakıp diğer soruya geçtiğinizde, önceki sorulara dönemeyeceksiniz.
6-Sınavlara cep telefonu, tablet veya diğer bilgisayarlarla girebilirsiniz. Bu noktada tarayıcınızın güncel olduğundan, şebekenizin ve internet bağlantınızın iyi çektiği bir konumda sınava girdiğinizden emin olunuz. Herhangi bir şekilde sisteme girmekte sorun yaşadığınızda farklı bir tarayıcıdan veya farklı bir cihazla tekrar sınava girmeyi deneyiniz. Bunun için sınav sisteminden çıkış yaparak tarayıcınızı kapatmanız ve ardından sisteme tekrar girmeniz önerilmektedir.
7-Bütün cihazlarda sınav soru ekranı tam ekran olarak karşınıza çıkacaktır. Ekrandan ayrılmaya, ekranı küçültmeye, yeni bir sekme açmaya veya başka bir uygulama açmaya çalışmanız sistem tarafından raporlanacak ve incelemeler sonucunda kopya girişimi olarak kabul edilebilecektir. Bu nedenle kasıtlı olarak sınav ekranından ayrılmamalısınız.
8-Sınava cep telefonuyla giren öğrencilerin sınav esnasında telefonlarını mümkünse aramaya kapatmaları önemlidir. Sınav esnasında cep telefonunuza arama gelmesi veya mesaj bildiriminin gelmesi, özetle sınav ekranına sınav dışında herhangi bir bildirim gelmesi sınavdan ayrılmanıza neden olabilir. Bunun sorumluluğu tamamen sizlere aittir.
9-Sınav esnasında herhangi bir sebeple sınav bağlantısı kesilen öğrenciler, sisteme tekrar girdiklerinde kaldıkları sorudan devam edebilecektir.
10-Yukarıda belirtilen hususlarda HARUZEM arka planda bütün sınavları takip ederek, ayrıntılı sistem raporlaması yapmaktadır. Sınav kurallarına uymadığınız takdirde raporlar doğrultusunda sınavınız geçersiz sayılabilir veya kopya girişimi olarak aleyhinize sonuçlanabilir.
Sınavlarınızda kolaylıklar ve başarılar dileriz. 


a. Sınav sistemi kullanma kılavuzu için tıklayınız.
b. Sınav sistemine yönelik eğitim videosu için tıklayınız.
 
 
Sınav Takvimi Başlangıç Tarihi-Saati Bitiş Tarihi-Saati
Ara sınav (8. Hafta) 15.11.2021    Saat: 08.00 19.11.2021   Saat: 17.00
 
SİS 1: https://sis1.harran.edu.tr/login
SİS 2: https://sis2.harran.edu.tr/login
SİS 3: https://sis3.harran.edu.tr/login
Şifre:  Şifre, öğrenci otomasyon sistemi (OBS) şifresiyle aynıdır.
(OBS şifresini unutanlar için);
Yedek Şifre: ÖğrenciNo_TCKimlikNoSonDörtRakam
 
HARUZEM MÜDÜRLÜĞÜ

İLETİŞİM

Adres: Harran Üniversitesi,
Birecik Meslek Yüksekokulu
Karşıyaka Mah.
Prof.Dr. İbrahim Halil MUTLU Cad. 
Birecik / Şanlıurfa
Tlf:   (0 414) 318 32 29
Fax: (0 414) 318 32 28
E-posta:birecik@harran.edu.tr