Üniversitemiz, Akademik Birlik Derneği ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Derneği (İKSAD) iş birliğinde ülkenin ve dünyanın önde gelen akademisyenlerinin katılımı ile Şanlıurfa’da 10. Uluslararası GAP Zirvesi Bilimsel Araştırmalar Kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK ve Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ katılım sağladı. Müdürümüz Dr. DÖRTBUDAK kongrenin açılış konuşmasını, “Üniversite olarak bu tip kongreler ile gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından bilim insanları ve alanında başarıyla çalışan katılımcıların hazırlamış oldukları seçkin akademik eserlerin sunumuna ev sahipliği yapan bu zirvenin, bilim dünyasına önemli katkılar sunacağına inandığını belirterek, 10. Uluslararası GAP Zirvesi’nin farklı alanlarda çalışan, ülkemizin çeşitli illerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden kongreye online katılan, bilim insanlarını bir araya getirerek, geleceğe yönelik güçlü işbirliklerine ev sahipliği yapacağını da ümit ediyorum" sözleriyle gerçekleştirdi.

Kongrenin düzenleme kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Doç. Dr. ÇİFTÇİ ise “10. Uluslararası GAP Zirvesinin, geniş kapsamlı, multidisipliner bir kongre olduğunu söyledi. Kongre turizminin önemine değinen Doç. Dr. ÇİFTÇİ “Bilimsel kongreler, Şanlıurfa’nın bilim merkezi haline gelmesini sağlarken, bir yandan da Şanlıurfa’nın turizm alanında gelişimine katkı sağlıyor.” dedi. 10. Uluslararası GAP Zirvesi kapsamında, 200 sözel bildiri sunumu yapıldı.