Yüksekokulumuz Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Fırat Alabalık üretim tesisine teknik gezi programı gerçekleştirdi. Geziye Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Nedim Ağaçkesen, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ali Koçyiğit, Öğr. Gör. Mehmet Demirdöğmez, Öğr. Gör. M. Alperen Hameş, Yüksekokulumuz Sekreteri İ. Halil Karabulut ve Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencileri katılım sağladı.

Ziyaret, Birecik’te Alabalık üretimi yapan ve Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya’ya ihracat gerçekleştiren Fırat Alabalık - Euphrat GmbH tesisine yapıldı. Gezide öğrencilerimiz, alabalık üretiminin proses süreçleri ve son ürün haline getirilmesi hakkında bilgi edindiler. Ayrıca Birecik Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hayri Aksoy ve Su ürünleri Mühendisi Yasin Türel öğrencilerimize, balıkçılık sektörü ve Birecik’te yetiştirilen balık türleri hakkında bilgi verdiler.

Gezide öğrencilerimiz, Alabalık yetiştiriciliğinde tercih edilen su özellikleri, yavru büyütme aşamaları, alabalıkların beslenmesi ve yetiştiricilikte kullanılan yemler, kafeslere alınma, pazar büyüklüğüne kadar olan yetiştiricilik süreçleri ve bölgede sıklıkla karşılaşılan balık hastalıkları hakkında bilgi edindiler. Başkan Aksoy, sektörde nitelikli ve donanımlı personele ihtiyaçları olduğunu ve öğrencilerimize staj imkanları ve mezuniyet sonrası personel istihdamı konusunda yardımcı olabileceklerini belirttiler.

Ziyaret, Müdürümüzün Teknik gezimize ev sahipliği yapan Fırat Alabalık – Euphrat Food GmbH şirketlerine teşekkür etmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.