Yüksekokulumuzda Kariyer Günleri Kapsamında Birecik Belediye Meclis Üyesi/Emekli Milli Eğitim Müdürü Av. Mehmet AÇAR’ın katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi.

Her hafta farklı konu ve konuklarla yürütülen kariyer günleri etkinliğinin bu haftaki konuğu Birecik Belediye Meclis Üyesi/Emekli Milli Eğitim Müdürü Av. Mehmet AÇAR oldu. Yüksekokulumuz seminer salonunda gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Yüksekokul Müdürümüz Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK gerçekleştirdi.

Akademik personelimiz ve öğrencilerimizle bir araya gelen AÇAR, öğrencilerimizin kariyer planlamalarına yönelik olarak tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Sn. AÇAR, işin ehil kişilere verilmesiyle nitelikli nesillerin yetiştirilebileceğini söyledi. Meslek hayatı ve tecrübelerinden de bahseden Sn. AÇAR, Hukuk Fakültesi’ni tercih etmesinin sebebinin memleketinde yaşanan problemler için çözüm bulmak ve özellikle aile ilişkilerinin yapısını korumak için olduğunu belirtti.

Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen söyleşide, Sn. AÇAR, gençliğin önemli olduğunu ve eğitim hayatının her birey için gerekli olduğunu ifade etti. Birecik Belediye Meclis Üyesi/Emekli Milli Eğitim Müdürü Sn. Mehmet AÇAR, öğrencilerimizin ön lisans eğitimi sonrasında eğitime devam etmeleri ve dört yıllığa tamamlamaları gerektiğinin de altını önemle çizdi. Sn. AÇAR, insanların öncelikle kendilerine faydalı olması gerektiğini bunun için ise sürekli kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerimizden gelen sorulara da cevap veren Sn. AÇAR, öğrencilerimize eğitim ve meslek hayatlarında başarılı olmaları için gerekli hususlarda tavsiyelerde bulundu.

Söyleşide kendi görüşlerini de paylaşan Müdürümüz Sn. DÖRTBUDAK ise öğrencilerimize eğitim ve iş hayatıyla ilgili öneriler sundu. Söyleşi sonrasında konuğumuza Müdürümüz tarafından plaket taktim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.