Güz dönemi içerisinde her hafta farklı konu ve konuklarla gerçekleştirilen kariyer günlerinin son konuğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Eczacı Kamil Nazım KANKILIÇ oldu.

Yüksekokulumuz seminer salonunda gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Yüksekokul Müdürümüz Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK gerçekleştirdi.

Akademik personelimiz ve öğrencilerimizle söyleşide bir araya gelen Sn. KANKILIÇ, öğrencilerimize hayatlarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve şairlik yapan KANKILIÇ, gençlerle hep ilgili ve sohbet etmekten keyif aldığını belirtirken, merakın ilmin hocası olduğunu, merakı olmayanın ilim yapmasının zor olacağı ve bireylerin her zaman meraklı olması gerektiğine değindi. Hayatın 6 şekil içerisinde yaşandığını belirten KANKILIÇ, bu hayatları; biyolojik hayat, şahsi hayat, aile hayatı, sosyal hayat, meslek hayatı ve ekonomi hayat olarak açıkladı. Mutluluğun bu altı hayatın içinde bulunduğunu ifade eden KANKILIÇ, bunu elde etmenin yolunun ise başarıdan geçtiğini söyledi. Ayrıca insanların af dilemek ve teşekkür etmekten kaçınılmaması gerektiğine vurgu yaparak öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerimize eğitimin ve bir konuda uzman olmanın öneminden bahseden KANKILIÇ, programın soru cevap kısmında öğrencilerimizden gelen sorulara cevap verdi.

Söyleşi sonrasında konuğumuza Müdürümüz tarafından plaket taktim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.