Yüksekokulumuz ve Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi TURGUT, İlçe Müftüsü Mustafa KAYA, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet GÜNDÜZ, Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Halil AKAR, Yüksekokulumuz akademisyenleri ve öğrencilerimiz katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Müdürümüz Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, bugünün anlam ve önemine değinerek geleceğimizin ümidi olan öğrencilerin Peygamberimizin yaşantı tarzından örnek almaları gereken konulara vurgu yaptı.

Programın devamında Doç. Dr. Ahmet GÜNDÜZ, “Peygamberimiz (S.A.V), Cami ve İrşad” konulu söyleşisinde İslamın emir ve yasaklarının anlatılmasında Peygamber efendimizin (S.A.V) güzel ahlakından ve irşad yönteminden örnek alınması gerektiğini ifade ederek, sosyal medya üzerindeki yanlış irşad yöntemlerine itibar edilmemesi gerektiğini aktardı.

Birecik Anadolu İHL öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, Peygamberimizin (S.A.V) veda hutbesi ve söyledikleri ilahiler ile program tamamlandı.

Program bitiminde Mevlid Kandilinde hazırlanıp dağıtılması ilimizde gelenek haline gelen Bulamaç tatlısı ikramı yapıldı.

Programın ardından Müdürümüz tarafından Doç. Dr. Ahmet GÜNDÜZ’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.